Ä°TM Etkinlik Haberleri
2018
Ä°BB'nin ev sahipliÄŸinde bu yıl üçüncü kez düzenlenen Ä°stanbul Gençlik Festivali 2-6 Mayıs 2018 tarihleri arasında Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezi'nde gerçekleÅŸti. Ä°stanbul Tasarım Merkezi’nde yer aldığı festival gençlerin yoÄŸun ilgisiyle tamamlandı. Ä°stanbul Tasarım Merkezi Gülnihal Gül Mamat ile Esmâ-i Hüsna Kûfı Hat Uygulaması ve Fatma Nur Bayraktar ile Mine (Emay) Uygulamalı Takı Atölyesi etkinlikleriyle standımıza gelen gençlere faaliyetlerimiz hakkında bilgiler ve hediyeler verildi.
2018
Ä°stanbul Gençlik Festivali kapsamında 02 - 06 Mayıs tarihleri arasında Yenikapı Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezi’nde yer aldığımız Ä°stanbul Tasarım Merkezi standımızda Gülnihal Gül Mamat ile Esmâ-i Hüsna Kûfı Hat Uygulaması gerçekleÅŸtirdik. Gülnihal Gül Mamat yönetiminde oluÅŸturulan islamın ilk yazı çeÅŸidi olan Kufi (Ma’kili) hattı ile gençlerin deneyerek uygulama fırsatı bulduÄŸu Esma-ül Hüsna (Allah’ın 99 ismi) kufi yazı uygulama tahtası yoÄŸun ilgi gördü.
2018
Ä°stanbul Tasarım Merkezi Takı Tasarım Atölyesi'nde Metal Killeri, Cam Mineleme ve Mum Modelaj alanlarında 2012 yılından itibaren atölye programlarını sürdürmekte olan Fatma Nur Bayraktar ile 5 Mayıs 2018 Cumartesi günü Yenikapı Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezi’nde yer aldığımız Ä°stanbul Tasarım Merkezi standımızda “Mine (Emay) Uygulamalı Takı Atölyesi” yapıldı. Etkinlikte, bu sanata dair bilgi verip canlı uygulamalar yaparak gençleri mine sanatıyla tanıştırdık. Fırından çıkan parçaların renk deÄŸiÅŸtirme sürece ÅŸahit olan gençler, ortaya çıkan takıları heyecanla izlediler. Atölyede 2017 yılında Ä°GF etkinliÄŸinde gençlerin çok büyük ilgisini çeken ıslak mine ve milliefiore teknikleriyle yapılan mine uygulamalı takı tasarımlarına da yer verildi.
2018
BaÅŸbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar BaÅŸkanlığı (YTB) tarafından yürütülen “Kamu Görevlileri ve Akademisyenler Türkçe Ä°letiÅŸim Programı” (KATÄ°P) kapsamında Türkiye’ye gelen kursiyerler Ä°stanbul Tasarım Merkezi’nde Ä°smail ErdoÄŸan ile “Sanat ve Medeniyet” konulu seminere katıldılar. Sanatın kökeninin ne olduÄŸu sorusuyla baÅŸlayan seminerimiz, sanat ve din arasındaki iliÅŸkiden sanatla medeniyet arasındaki organik bileÅŸime doÄŸru uzandı. Tarihteki büyük medeniyetlerin çaÄŸlar sonrasına kalmaları noktasında sanatın ne kadar önemli bir iÅŸlev yüklendiÄŸine temas ettiÄŸimiz seminerde sanatın tarih boyunca bir silah olarak kullanıldığına dikkat çekildi.
2018
Ä°stanbul Tasarım Merkezi ‘nde 28 Nisan 2018 Cumartesi günü Takı Atölyesi Yöneticisi Fatma Nur Bayraktar’ın uygulamalı ve bir günlük takı atölyesine yoÄŸun katılımla gerçekleÅŸti. Katılımcılar birkaç saat içinde metale dönüÅŸen “teknolojik hamur” mucizesine tanık olup, metal kili ile emekleriyle ilk metal kili ile takılarını tasarladılar. Takı atölyesine yoÄŸun ilgi gösteren katılımcılar metal kili atölyesinde bir günlük deneyimle keyifli bir gün geçirdiler.