Ä°TM Etkinlik Haberleri
2016
Ensar Vakfı kuruluÅŸu olan Ä°stanbul Tasarım Merkezi ile Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediyesi’nin ortaklaÅŸa düzenlediÄŸi ’’3. Uluslararası Ä°slam Sanatında Geometrik Desenler Çalıştayı’’ Amasya’da yapılan kapanış programıyla tamamlandı. Günün ilk bölümünde Jean-Marc Castera (Fransa) ‘Döşemeler ile Ä°ÅŸleme’ konulu sunumunu gerçekleÅŸtirdi. Castera’nın ardından Akio Hizume (Japonya) ‘Keçak MüziÄŸi’ konulu sunumunu yaptı. Sunum esnasında bir dinleti de gerçekleÅŸtiren Hizume, katılımcılara bu müziÄŸin nasıl oluÅŸtuÄŸunu uygulamalı olarak göstermiÅŸ oldu. Günün ikinci bölümünde çalıştay koordinatörü Prof. Miroslaw Majewski (Polonya) ‘’Orta Asya’da bazı 12.yy desenleri’’ konulu sunumunu yaptı. GerçekleÅŸtirilen sunumların ardından konuÅŸmacı ve katılımcıların dahil olduÄŸu bir deÄŸerlendirme toplantısı yapıldı. DeÄŸerlendirme toplantısında Majewski çalıştay ile ilgili soruları cevapladı. Toplantının ardından kapanış konuÅŸmasını yapan Majewski herkese teÅŸekkür ederek konuÅŸmasını sonlandırdı. Miroslaw Majewski konuÅŸmasını tamamladıktan sonra Ä°stanbul Tasarım Merkezi Koordinatörü Åžule Yavuzer bir kapanış konuÅŸması yaptı. Yaptığı konuÅŸmada konuÅŸmacı ve katılımcılara teÅŸekkürlerini ileten Yavuzer katılımcılara hediyelerini takdim ederek konuÅŸmasını sonlandırdı. Ä°stanbul Tasarım Merkezi olarak üst kuruluÅŸumuz olan Ensar Vakfı’na, Proje ortağımız Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediyesi’ne, Amasya Belediyesi’ne, özel sunumları ile çalıştayda eÄŸitim veren/sunum yapan konuÅŸmacılarımıza ve çalıştayı ilgiyle takip eden katılımcılarımıza teÅŸekkür ederiz.
2016
Ensar Vakfı kuruluşu olan İstanbul Tasarım Merkezi ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin ortaklaşa düzenlediği'' 3.Uluslararası İslam Sanatında Geometrik Desenler Çalıştayı'' Amasya kısmının ikinci günü yapılan teknik gezilerle devam etti. Gümüşlü Camii, Şerefeddin Tıp ve Cerrahi Tarihi Müzesi, Mehmet Paşa camii, Beyazıt Paşa Camii, Kaya Kitabesi, Büyükağa Medresesi, Kral Kaya Mezarlıkları, Çelebi Sultan Mehmet Medresesi, Çelebi Sultan Mehmet Medresesi, Çelebi Sultan Camii, Merzifonlu Kara Mustafa Paşa Camii ve Abide Hatun Camii ziyaret edildi. Yapılan ziyaretlerin ardından Çalıştayın Amasya bölümünün ikinci günü tamamlanmış oldu.
2016
Ensar Vakfı kuruluşu olan İstanbul Tasarım Merkezi ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin ortaklaşa düzenlediği ''3.Uluslararası İslam Sanatında Geometrik Desenler Çalıştayı'' Amasya kısmının ilk günü yapılan teknik gezilerle devam etti. Bu bağlamda Roma Su Kanalı, Yörgüç Paşa Camii, Torumtay Türbesi, Gök Medrese, Hilafet Gazi Türbesi ve Mihri Hatun Türbesi ziyaret edildi. Teknik gezilerin ardından Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir ve Ensar Vakfı Amasya Şube Başkanı İsmail Hakkı Çıttır'ın katılımıyla gerçekleşen akşam yemeği ile birlikte çalıştayın Amasya kısmının ilk günü tamamlandı.
2016
Ensar Vakfı kuruluÅŸu olan Ä°stanbul Tasarım Merkezi ile Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediyesi’nin ortaklaÅŸa düzenlediÄŸi ’’3. Uluslararası Ä°slam Sanatında Geometrik Desenler Çalıştayı’’ dördüncü gününü tamamladı. Günün ilk bölümünde Mohamed Ahmed (ABD) sunumlarını yaptı. Ardından Asiye Kafalıer Sönmez ‘Selçuklu döneminde tezhipli iki kitap’ konulu atölyesini uygulamalı olarak gerçekleÅŸtirdi. Günün ikinci bölümünde Moones Rahmandous (Ä°ran) ‘Desen Boyama’ konulu atölyesinde Geleneksel Ä°ran desenli bir uygulama çalışmasını katılımcılar ile birlikte gerçekleÅŸtirdi. Bugün yapılan sunum ve atölyelerin ardından katılımcılara katılım belgeleri takdim edildi. Katılımcı belgelerinin takdim edilmesinin ardından çalıştayın Ä°stanbul kısmı sona erdi. Çalıştayın devamında sunum ve atölyeler Amasya’da devam edecek.
2016
Ensar Vakfı kuruluÅŸu olan Ä°stanbul Tasarım Merkezi ile Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediyesi’nin ortaklaÅŸa düzenlediÄŸi ’’3. Uluslararası Ä°slam Sanatında Geometrik Desenler Çalıştayı’’ üçüncü gününü tamamladı. Günün ilk bölümünde Seyed Masoud Mosavizade (Ä°ran) ‘Ä°slam mimarisinde yüzey süsleme için kullanılan tasarımlar’ baÅŸlıklı sunumunu yaptı. Mosavizade’nin ardından Prof. Miroslaw Majewski (Polonya BAE) ‘Åžebeke desenleri’ konulu atölyesini gerçekleÅŸtirdi. Günün ikinci bölümünde Hamidreza Kazempour (Ä°ran) ve Akio Hizume (Japonya) iki farklı salonda iki ayrı atölye gerçekleÅŸtirdiler. Hamidreza Kazempour’un ‘Muarrak’ isimli atölyesinde Geleneksel Ä°ran deseni ile örnek bir uygulama katılımcılar ile birlikte yapıldı. Aynı sıralarda Akio Hizume ‘Mimarlık ve müzik için yarı-periyodik geometri’ baÅŸlıklı sunumunu yaptıktan sonra ‘Fibonacci dizilimi’ esas alınarak atölye çalışması gerçekleÅŸtirildi.