Atölyeler ve Programlar
Ä°stanbul Tasarım Merkezi’nde tasarım ve sanat dallarında yapılmış olan etkinliklerin içeriÄŸi aÅŸağıda yer almaktadır.
Alanında uzman çeşitli branşlardan eğitmenlerin vereceği dersler ve teknik gezilerle birer aylık paketler halinde hazırlanan program, lise ve dengi okullarda eğitim gören öğrencilerin ücretsiz katılımına yöneliktir.
Atölye ortamında desen analizlerinin yapılacağı programda, takip edilen usuller tarihsel bağlamda ele alınmış ve örnek uygulamalarla birlikte parçadan bütün oluşturma yöntemi uygulanmıştır.
Osmanlı Medeniyetinde ortaya konulmuş mimari eserler incelenip kendilerinden önceki ve sonraki kültürlerle etkileşimleri teorik ve uygulamalı olarak ele alınmıştır.
Bu program tamamlanmıştır. Yeni dönem atölyesi açıldığında sitemiz üzerinden ilan edilecektir.
Atölye kapsamında; Kur’an-ı Kerim’in kadim yazı tarzı, İslam’ın ilk yazı çeşidi, yazı nevilerinin çıkış noktası olan Kûfi yazının temel kaideleri öğrenilerek, Özgün Hat tasarımlarının yapılması hedeflenmiştir.
Perspektif, anatomi, figür, obje, tonlama, renk gibi konularda ayrı bir eğitim ve çalışma disiplini gerektiren sınavlara hazırlık için düzenlenmiştir.
İslam tarihi sürecinde ortaya konulmuş mimari eserler incelenip kendilerinden evvelki ve sonraki kültürlerle etkileşimleri teorik ve uygulamalı olarak ele alınmıştır.
Bir Portfolyo Sunumu Sahne ve Gösteri Sanatlarında Tasarım ve Uygulama Eğitimi Eşref Büyüksofuğlu ve Fatma Büyüksofuğlu tarafından vermilmiştir.
Görsel iletişim (Grafik tasarım – Reklamcılık) sektöründe çalışmak üzere tasarımcı yetiştirmek temel amaçtır.