Yeni Bir Okuryazar: Yeni Bir Medya
Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen İstanbul Medya Merkezi projesi kapsamında düzenlenen seminerlerimiz başlıyor!
"Yeni Bir Okuryazar: Yeni Bir Medya" başlıklı seminerimiz, ilgi duyan herkesin katılımına açıktır.
Gazete okumanın seküler bir dua olduğunu söyleyen düşünürün "Cesur Yeni Dünya"sı bile çok uzaklarda kaldı. Facebook ile devrimlerin arkadaşı olan kitleler için en popüler ideoloji, YoutubeOloji oldu. Fakat "yeni normal için büyük sıfırlanma" gerekiyordu. Durumdan ve ABD'den vazife çıkartan Çin, devasa bir karadelik olarak dünyayı ve medyayı bir TikTok evrenine dönüştürdü.
İsmail Halis, Yeni Bir Okuryazar: Yeni Bir Medya başlıklı seminerde, medyanın yeni medyaya çevrimlendiği serüvenin arkeolojisini çıkartıyor. Bugünün insanı ve bugünün gazetecisi için büyük kayıplar ve büyük imkanların, bir katma değere nasıl dönüştürülebileceğine dair bir çerçeve sunuyor.
21 Ağustos 2022 / Pazar / 18.00
Yer : İstanbul Tasarım Merkezi Seminer Salonu
Not: Seminer herkesin katılımına açık ve ücretsizdir.
İsmail Halis
Yayıncılığa 1993'te radyoculukla başladı. 2006'da televizyon sektörüne geçtiğinde, editörlük, sunuculuk, yapımcılık, program direktörlüğü ve yayın müdürlüğü yaptı. 30'u Aljazeera markası bünyesinde, 30'u TVNET'te olmak üzere 60 kadar belgeselin prodüktörlük, yapımcılık ve editörlüğünü üstlendi. "Yeni dünyanın ana dili videodur" mottosuyla kurduğu yeni medya ekranı ve içeriğiyle, 1500 adet özel video üreten bir ekip oluşturdu, televizyon yayıncılığını, dijital medya ile match eden yeni bir yayıncılık konsepti geliştirdi. “Güvenli Bölge” isimli programı, Mete Yarar’la birlikte 100 bölüm boyunca hazırlayıp sundu. GZT’de yayınlanan “Güvenli Bölge’de”, yeni nesil televizyonculuk, güvenlik ve haber belgeselciliğine dair öncü içerikler üretti. TVNET'te 3 yıl program direktörlüğü, 3 yıl yayın müdürlüğü görevlerinde bulundu.“Kudüs, Endülüs ve Semerkand’da Ramazan” yapımları ile uluslararası televizyon yayıncılığında bir ilki gerçekleştirdi. “Dijital Belgesel Kitaplığı” ve “15 Temmuz Video Kitaplığı” projeleri ile, belgesel ve videoyu, dijital kitaba dönüştürdü. Düşünce, Politik Kültür ve küresel içerik ve analiz yayın platformları, Brif, Yeni Medya House ve Mücerret'i kurdu."Yeni medya küratörlüğü" olarak tanımladığı ekosistem için içerik üretmeye - tasarlamaya devam ediyor.