Uluslararası Öğrenci Akademisi İhtisas Programları

Mimari Tasarım Atölyesi

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı’nın desteğiyle, Uluslararası Öğrenci Akademisi kapsamında Ensar Vakfı kuruluşu olan İstanbul Tasarım Merkezi Uluslararası Öğrenci Akademisi Mimari Tasarım Atölyesi dersleri 9 Şubat 2019 Cumartesi günü başlayacaktır.

Mimarlık Atölyesi’nin amacı yurtdışından ülkemize mimarlık ya da iç mimarlık bölümlerinde okumak için gelen öğrencilerin, Türkiye’nin zengin mimarisini yakından tanımasının yanı sıra farklı ülkelerden gelen öğrencilerin kültürel zenginliğini mimarlık merkezinde atölyeye yansıtarak, orta ve uzun vadeli projeler için zemin oluşturmaktır.

Öğrenciler bir taraftan Türkçe’lerini geliştirirlerken, diğer taraftan branşları için çok önemli olan kavramlara aşina olacaklar. Mimarlık atölyesinin programı interaktif katılımı teşvik edecek şekilde hazırlanmıştır.

Eğitmen: Dr. Öğr. Üyesi Onur ŞİMŞEK ( FSMVU Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dekan Yardımcısı) 1982 de Salzburg’ta doğdu. 2003-2010 yılları arasında Viyana Güzel Sanatlar Akademisi Mimarlık bölümünde lisans ve yüksek lisansını tamamladı. Mezuniyetinin ardından Viyana’da serbest Yüksek Mimar olarak projeler yaptı ve 2014 yılında Viyana Teknik Üniversitesinden Doktora ünvanını aldı. Eylül 2014 de Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesinde göreve başladı.

Not: Atölyede gerekli malzeme İstanbul Tasarım Merkezi tarafından temin edilecektir.

Atölye Takvimi:

Atölye Tarihleri: 09 Şubat 2019 – 27 Nisan 2019

Atölye Gün ve Saati: Cumartesi / 16.00 - 19.00

Atölye Süresi: 12 Hafta – 48 Saat

Atölye Yeri: Ensar Vakfı Genel Merkezi (Süleymaniye Caddesi, No:11 Süleymaniye / Fatih / İstanbul)

Ensar Vakfı Konumu İçin Tıklayınız

Tezhipte Geometrik Desenler Atölyesi

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı’nın desteğiyle, Uluslararası Öğrenci Akademisi kapsamında Ensar Vakfı kuruluşu olan İstanbul Tasarım Merkezi’nde 06 Şubat 2019 Çarşamba günü saat 16.00’da Tezhip Sanatında Geometrik Desenler Atölyesi başlayacaktır.

Geometrik desenlerin tezhip içerisinde kullanımı hedeflenen atölye çalışmasında; Selçuklu ve Osmanlı dönemlerindeki mimari ve el yazmalarında kullanılan geometriler temel alınacaktır.

Geometrik desenlerin çizim tekniği ile Türk tezhip sanatında motif çizimi ve kompozisyon bilgisine 3 aylık süre içerisinde en temel düzeyde giriş yapılıp öğrencilerin; Selçuklu ve Osmanlı’dan seçmiş olduğu geometrik desen içerisine kendi oluşturdukları desenlerle ile tasarımlar yapılması hedeflenmektedir.

Uluslararası Öğrenci Akademisi ile öğrencilerin akademik ve mesleki donanımlarının artırılması, proje üretme, gerçekleştirme ve yönetme becerilerinin geliştirilmesiyle birlikte öğrencilere sivil toplum bilinci ve organizasyon kabiliyetinin kazandırılması, sosyal sorumluluk ve farkındalık oluşturulması hedeflenmektedir.

Eğitmen: Yasemin Demir Sanatçı Füsun Güleşen'den karakalem ve resim dersleri, Müzehher Özdallı Bice, Arda Çakmak ve Asiye Kafalıer Dönmez'den süsleme dersleri, Hülya Korkmaz'dan Bilimsel Bitki Çizimi dersleri aldı. Bilgisayar Teknolojisi ve Programlama bölümünden mezun oldu. Bursa Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki Busmek atölye çalışmalarında usta öğretici olarak çalışmakta olup Mim-Art Sanat Atölyesi'nde Sanatçı Asiye Kafalıer Dönmez ile çalışmalarını sürdürmektedir. Aynı zamanda Resimli Türkiye Florası Projesi ressamlarındandır.

Not: Atölyede gerekli malzeme İstanbul Tasarım Merkezi tarafından temin edilecektir.

Atölye Takvimi:

Atölye Tarihleri: 06 Şubat 2019 – 24 Nisan 2019

Atölye Gün ve Saati: Çarşamba / 16.00 - 19.00

Atölye Süresi: 12 Hafta – 48 Saat

Atölye Yeri: İstanbul Tasarım Merkezi (Binbirdirek Mahallesi, Şehit Mehmetpaşa Yokuşu Sokak, No:40 Sultanahmet / Fatih / İstanbul)

İstanbul Tasarım Merkezi Konumu İçin Tıklayınız