Temel Düzey Modelleme ve Karakter Animasyon Atölyesi
Animasyonu anlatmaya gerek var mı? Son yıllarda adından söz ettiren büyük animasyon projelerini büyük küçük hepimiz hayranlıkla izledik. Teknolojinin gelişmesi animasyonların da gelişmesine imkân sağladı. İnternet ve akıllı telefon sayesinde animasyon her yere girdi. Reklam sektörünün temel taşlarından biri artık animasyon. Eğitim sektörü de animasyonu giderek daha fazla kullanıyor. Medya ve sinema sektörü ise animasyonun en güçlü olduğu alanlardan biri. Oyun sektörü ise en büyük pazar oldu artık.
Bu genişlemeye paralel olarak animasyon sektörünün eleman ihtiyacı doğal olarak arttı. Özellikle oyun sektöründe önemli başarılara imza atan yerli firmalar sayesinde devlet dijital içerik sektöründeki potansiyeli fark ederek bu sektöre destek vermeye başladı. Uzun zamandır hayalini kurduğumuz Animasyon Okulu projesini İstanbul Kalkınma Ajansı’nın desteği sayesinde geçtiğimiz yıl hayata geçirdik ve yolumuza devam ediyoruz.
Animasyon eğitimi veren tüm eğitim kurumlarını inceledik: Yurt içinde ve yurt dışında üniversite, online eğitim, özel okullar, kurslar… Hepsinin eksilerini ve artılarını değerlendirdik. Sektördeki firmalardan fikir aldık. En etkili, en verimli şekilde ve hızlıca sonuca ulaştıracak bir program hazırladık.
Profesyonel sektöre eleman yetiştirmek konusunda iddialı olduğumuz için eğitim gerçek üretim aşamalarını takip edecek ve yapım kalitesinde işlerin üretimi hedeflenecektir. Hedef sektörler genellikle işe alım kararını adayın yaptığı işlerin yer aldığı portfolyoya göre karar verdiği için iş üretimi zorunludur.
Eğitimde katılımcılar; MODELLEME, IŞIK, RENDER ve ANİMASYON’u temel düzeyde öğrenecekler.
Eğitimi Verilecek Dersler:
Obje Modelleme
Sahnedeki her türlü araç, gereç, bina, ağaç, dağ, tepe vb.nin hazırlanması
Karakter Modellemeye Giriş
Karakterlerin oluşturulması. (Genellikle obje modellemeden daha karmaşıktır.)
Canlandırma – Animasyon (Animating)
Objeleri hareketlendirme, basit kemik yapısı.
Işıklandırma ve Görselleştirme (Rendering)
Üretilen sahnelerin, canlandırılan karakterlerin göze güzel gelecek ve anlatıma uygun düşecek şekilde ışıklandırılması ve fotoğraflanması.
Dokulandırma (Texturing)
Sahnede gördüğümüz her şeyin renk ve dokularının hazırlanması, çizilmesi, boyanması ve 3 boyutlu objelerin üzerine giydirilmesi.
Birleştirme - Montaj
Parçalar halinde alınmış render görüntülerinin tam bir film haline getirilmesi.
Eğitimi Verilecek Yazılımlar:
Blender, Photoshop
Blender açık kaynak kodlu bir yazılım yani ücretsiz. Blender 3d max ya da maya kadar becerikli. www.blender.org adresinden göz atabilirsiniz. Animasyon stüdyoları ile görüştük. Onlar da aşırı maliyet getirdiği için max, maya gibi yazılımlardan blender'a geçiş planındalar. En büyük sorunları blender bilen animatörler bulabilmek. İşte bu noktada max ya da maya bilenlerden daha avantajlı olacaksınız. Diğer yandan ana mantık aynı olduğu için bir yazılımı bilen diğerlerini daha kolay öğrenebilir.
Atölye Takvimi:
11 Ocak – 18 Nisan 2020
Toplam 14 hafta 84 saat
Atölye Gün ve Saatleri: Cumartesi 11.00 - 17.30
Not: Takvimi daha sonra açıklanacak olan Karakter Animasyon Atölyesi’nin ileri düzeyinde; animasyon ve kemik sistemi (rig), ileri düzey modelleme, heykelleme, retopoloji, render konuları işlenecek, ek olarak oyun tasarımı kapsamında modelleme ve animasyon eğitimi verilecektir.
Not: Mevcut dönem için kontenjanımız dolmuştur. Bir sonraki dönem için ön kayıt yapabilirsiniz.
Altan Güvenni
Marmara Üniversitesi Grafik Tasarım Mezunudur. Tasarımcı ve eğitimci olarak çalışmaktadır. Mimar Sinan Üniversitesi, Kadir Has Üniversitesi, Haliç Üniversitesi, Okan Üniversitesi Güzel Sanatlar, Sanat ve Tasarım Fakülteleri Grafik, Görsel İlteşim Tasarımı Bölümlerinde dersler vermiştir. Önemli büyük ajanslarla ve büyük markalarla çalışmıştır. Halen İstanbul Tasarım Merkezi’nde çeşitli tasarım atölyelerinde eğitim vermektedir.