Takı Tasarım Atölyesi
Program “Mum Modelleme Tekniği ile Kuyumculuk" ve “Metal Kili ile Özgün Metal Takı Üretimi" olmak üzere iki ayrı bölümden oluşuyor.
Metal Kili; metal sanatında sınırları ortadan kaldırıyor. Klasik kuyumculuk teknikleri ile üretilmesi hayli meşakkatli olan birçok tasarım, metal kili ile kolaylıkla gerçeğe dönüştürülebiliyor. Üstelik ağır ve pahalı makinelere gerek duymaksızın üretim yapmayı mümkün kılıyor.
Mum Modelleme tekniğinde ise, istenilen madenden döküm yaptırabilecek ve değerli/yarıdeğerli taşların mıhlanmasına imkan tanıyacak, klasik mum teknikleri içinde en keyiflisi olan kırmızı mumu kullanarak takı ve küçük obje üretimi yapılacaktır.
Finalini karma sergi ve katılım belgeleri ile taçlandırdığımız uzun dönem derslerimiz, Ekim ayının ilk haftası başlayacak ve 4 + 4 olmak üzere 8 ay yani 32 hafta sürecektir.
Uzun dönem atölye programında homojen sınıflar elde etmek amacıyla, yeni başlayanlar ve deneyimliler olarak iki ayrı grupla katılımcılara daha rahat ve telaşsız bir çalışma ortamını sağlamak hedeflenmiştir. Birebir uygulamaları önemsediğimiz için sınıflarımızın kontenjanı 6 ile sınırlıdır.
Not: Başlangıç seviyesi derslerine önceden katılmış olmak şartıyla, uzmanlık sınıflarına geçmek isteyen katılımcılardan portfolyo talep edilecektir.
1- Mum Modelleme Tekniği İle Kuyumculuk Modülü için ders saatleri:
"Haftaiçi" Grupları: Cuma / 10:30 - 12:30
"Haftasonu" Grubu: Cumartesi 16:00 - 18:00
2- Metal Kili İle Özgün Metal Takı Üretimi Modülü için ders saatleri:
"Haftaiçi" Grupları: Cuma / 13:30 - 15:30
"Haftasonu" Grubu: Cumartesi 13:30 - 15:30
Atölye Süresi: 32 hafta (8 ay)
Fatma Nur Bayraktar
Gazi Üniversitesi Takı Tasarımı ve Kuyumculuk Bölümü ile Mersin Üniversitesi Takı Teknolojisi ve Tasarımı Bölümü'nü ilk mezunlar arasında tamamladı. Türkiye'de “Metal Killeri”ni konu alan ilk tezi hazırladı. Tutkuyla bağlı olduğu bir diğer sanat olan fotoğrafçılıkla ilgili eğitimine Anadolu Üniversitesi Fotoğrafçılık ve Kameramanlık Bölümü'nde devam etti. Lisans eğitiminin sonrasında Mehmet Kabaş'tan mum modelaj, Mary Chuduk’dan mine (emay), Hasan Kale'den illüstrasyon teknikleri, ayrıca birçok zanaatkar ve sanatkardan da cam, seramik ve ahşap sanatı ile ilgili eğitimler aldı. 2’si kişisel ve biri uluslararası olmak üzere 10 sergi düzenledi. 2005 yılından bu yana çeşitli dönemlerde, İstanbul Tasarım Merkezi’nde, İlk İz Sanat Evi'nde, üniversitelerde, akademilerde ve özel mücevher butiklerinde eğitimler verdi. Birçok televizyon programına konuk olup, metal kili ve mine sanatını anlattı, canlı yayında uygulamalar yaptı. Yaklaşık bir sene süren yoğun bir programa dahil olarak kısa film yönetmenliği eğitimi aldi. Halen Metal Killeri, Mücevherde Mum Modelaj ve Cam Mineleme alanlarında atölye programlarını sürdürmekte, koleksiyonlar tasarlayıp üretmekte, sergiler düzenlemekte ve danışmanlık yapmakta; akademik eğitimine ise Altınbaş Üniversitesi'nde Sanat ve Tasarım Yükseklisans Programi'nda devam etmektedir.