Suluboya Teknikleri Atölyesi
Bu programda; katılımcılar suluboyanın başlı başına bir resim malzemesi olduğunu, suluboyanın temel tekniklerini ve bu teknikleri nasıl uygulayacaklarını pratik çalışmalarla öğreneceklerdir.
Programın Amacı:
Program, suluboyanın temel tekniklerini öğretmeyi amaçlar. Atölye, yeni başlayanların uygun çalışmalarla suluboya bilgi ve becerisini geliştirmeyi ve suluboyayı çağdaş bir resim malzemesi olarak kullanmaya başlamalarını hedefler.
Program İçeriği:
1. Suluboyaya giriş, suluboya malzemelerinin özellikleri (boya, fırça, kâğıt, palet, su kabı vb) Fırça kullanımı, su miktarının kontrolü, su ve boya karışımı, koyudan açığa ve açıktan koyuya geçişler, kat kat çalışma (tek renk)
2. Kâğıdın beyazından yararlanmak ve beyaz alan açmak, geniş alanları boyama (tek renk), basit tek renk çalışmaları, tonsal perspektif
3. Renk bilgisi, renk karışımı, istenilen renk ve tonu belirlemek, suluboyada zamanlama, şeffaflığı ve parlaklığı başarmak, gökyüzü çalışması
4. Renksel perspektif, basit ağaç çalışmaları
5. İki kontrast renkle çalışma, ton ve renk kontrastlarını kullanarak çalışma
6. Sıcak renk uyumu ile çalışma
7. Soğuk renk uyumu ile çalışma
8. Nötr tonlarla renk uyumu çalışması
9. Kar manzarası
10. At, koyun, vb figür çalışması
11. Kır manzarası
12. Kayık çalışması, deniz manzarası
13. Mask kullanarak çalışma, ölü doğa – natürmort çalışması
14. Sokak, şehir manzarası
15. Bir çocuk portresi/figür
16. Serbest konu, soyut çalışma
Gerekli Malzemeler:
Elinizdeki mevcut malzemeleri kullanabilir veya aşağıdaki listedeki malzemeyi satın alabilirsiniz.
• Fırça; No: 10 Suluboya fırçası – sivri uçlu (Bilgi - Sentetik fırça ekonomik olur.)
• Boya; Suluboya, Yarım tablet veya Tam Tablet (12’li yeterli olacaktır.) (Öneri –Schmincke, Van Gogh, Rembrant, St Petersburg vb.)
• Kâğıt; Kalın veya ince doku suluboya kâğıdı 300 Gr. (Öneri –Artistico, Arches, Bockingford, Canson, Fabriano, Guarro, Gvarro, Hahnemühle vb.) Tabakayı 4’e böldürünüz ve her bir parçanın arka yüzüne-kenarına, kâğıdın ismini ve gramajını yazınız.
• Palet; Yaklaşık A4 kâğıt büyüklüğünde akrilik palet, cam veya eski porselen tabak
• Su Kabı; iki adet plastik
• Kalem; bir adet HB
• Bir miktar kâğıt havlu, bir parça bez
Atölye Takvimi:
Atölye Başlangıç Tarihi: 04 Şubat 2017
Atölye Günü / Saati: Perşembe / 11.00 – 14.00
Atölye Günü / Saati: Cumartesi / 15.00 – 18.00
Ahmet Öğreten
1965 Yılında Antalya’da doğdu. İlk resim eğitimini 1982-1985 yılları arasında KHO Yaşar ÇALLI Resim Atölyesinde aldı. Resim eğitimine 1994-1997 yılları arasında Hüseyin ÖZDEMİR Resim Atölyesinde devam etti. 1995 Yılında Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümüne girdi. Mesleği gereği yurdun pek çok yerinde görev yaparken Resim Atölyeleri kurdu ve eğitimler verdi. Resim sanatının yanında ebru, grafik ve fotoğrafçılıkla ilgilendi, kitap kapak çalışmaları yaptı. On bir “Kişisel Resim Sergisi” açan ve otuzun üzerinde “Karma Resim Sergisi”ne katılan Ahmet ÖĞRETEN halen değişik merkezlerde “Desen”, “Suluboya”, “Peyzajda Eskiz Teknikleri” ve “Karakter Tasarımı” atölye programlarını yürütmektedir.