Siyaset ve Sanat Semineri

Gençlik Projeleri Destek Programı (2020-I) kapsamında Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından desteklenen İstanbul Tasarım Merkezi Online Kültür Sanat Projesi’nde her ay sanatın farklı alanlar ile ilişkisinin konuşulacağı online seminerler devam ediyor! Bu ay yapacağımız seminerde de Siyaset’in Sanat ile ilişkisini Ata Mohamed Tabriz ile beraber ele alacağız.

Bir kültür içerisinde ortay çıkmış her bir sanat eseri, eğer belirli bir “dert” taşıyorsa, siyasi bir amaç için, yanı siyasi bir görüşü desteklemek veya ona karşı koymak için ortaya çıkmıştır. Ancak bu çıkarımı yapmak için belirli soruların cevabını aramak gerekir. Sanat ve siyaset arasında nasıl bir ilişki var? Sanatsal bir eserde siyaset nasıl anlaşılır? Siyaset ve sanat nerede buluşabilir? Siyaset sanata ve sanat siyasete nasıl bir etki bırakır? Sanat ile siyaset yapmak mümkün mu? Siyaset ile sanat yapılabilir mi? Bu konuşmalarda bu sorulara cevap aramanın yanı sıra, sanatsal bir eserde siyaseti nasıl inceleyeceğimizi düşünmeye çalışacağız.

Ata Mohamed Tabriz

31 Aralık 2021 Cuma 17.00

Online seminerlerimiz ücretsizdir ve zoom üzerinden yapılacaktır.

Not: Seminer esnasında sorulan iki soruya doğru yanıtı ilk veren iki kişiye kitap hediye edilecektir.

Ata Mohamed Tabriz

Lisansını sosyoloji ve yüksek lisansını Kültürel Araştırmalar dalında İran'da tamamladıktan sonra 2019'da doktorasını İstanbul Üniversitesi'nde, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler dalında aldı. Doktora döneminde İran'ın muasır roman ve siyaseti üzerine makaleler kaleme aldı. 2020 yılında Bir Devrimin Vesveseleri adlı kitap yayımlamak ile birlikte, İran'ın modern tarihi üzerine, kitap bölümleri kaleme aldı. Siyasal Şiddet, Siyasi İdeolojiler, modern Orta Doğu Tarihi alanlarında çalışmaktadır. 2021 yılından itibaren İstanbul Haliç Üniversitesi Dr. Öğr. Gör. olarak çalışmaktadır.