Peyzajda Eskiz Teknikleri Atölyesi
Bu programda; katılımcılar mimari ve peyzaj projelerinden resim sanatı uygulamalarına kadar pek çok alanda görsel ve tamamlayıcı bir öge olan ağaç ve bitki düzenlemelerini örneklerle tanırken, doğru perspektif ifadelerini kullanmayı yapacakları basit uygulamalarla öğreneceklerdir.
Programın Amacı:
Program, proje ve resim tasarımlarında temel kavramları, mimari ve doğal elemanların doğru ifade edilmesini desen üzerinden öğretmeyi amaçlamaktadır. Program; mimarlık, iç mimarlık, peyzaj mimarlığı ve güzel sanatlar öğrencileri başta olmak üzere resim ve çizimle uğraşanların yaptıkları işlerin sağlam temellere oturmasını hedefler.
Ders İçeriği:
1. Basit perspektif ve kompozisyon kuralları
2. Basit ağaç ve bina çizimlerinin yöntemi nedir.
3. Uygulamalı eskiz çalışmaları
4. Uygulamalı eskiz çalışmaları
5. Eskiz çalışmalarının renklendirilmesi
Gerekli Malzemeler:
Elinizdeki mevcut malzemeler ile (çizim için kalem, silgi, cetvel, kâğıt veya A4 eskiz defteri) ilk derse katılabilirsiniz.
Atölye Takvimi:
Atölye Tarihleri:
22 Eylül – 20 Ekim 2018
Atölye Günü / Saati:
Hafta sonu grubu: Cumartesi 16.30 – 18.30
Hafta içi grubu: Perşembe 14.30 – 16.30
Atölye Süresi: 5 Hafta / 10 Saat
Ahmet Öğreten
1965 Yılında Antalya’da doğdu. İlk resim eğitimini 1982-1985 yılları arasında KHO Yaşar ÇALLI Resim Atölyesinde aldı. Resim eğitimine 1994-1997 yılları arasında Hüseyin ÖZDEMİR Resim Atölyesinde devam etti. 1995 Yılında Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümüne girdi. Mesleği gereği yurdun pek çok yerinde görev yaparken Resim Atölyeleri kurdu ve eğitimler verdi. Resim sanatının yanında ebru, grafik ve fotoğrafçılıkla ilgilendi, kitap kapak çalışmaları yaptı. On bir “Kişisel Resim Sergisi” açan ve otuzun üzerinde “Karma Resim Sergisi”ne katılan Ahmet ÖĞRETEN halen değişik merkezlerde “Desen”, “Suluboya”, “Peyzajda Eskiz Teknikleri” ve “Karakter Tasarımı” atölye programlarını yürütmektedir.