Peyzajda Eskiz Teknikleri Atölyesi
Bu programda; katılımcılar mimari ve peyzaj projelerinden resim sanatı uygulamalarına kadar pek çok alanda görsel ve tamamlayıcı bir öge olan ağaç ve bitki düzenlemelerini karakalem ve suluboya örneklerle tanırken, doğru perspektif ifadelerini kullanmayı yapacakları basit uygulamalarla öğreneceklerdir.
Programın Amacı:
Program, proje ve resim tasarımlarında temel kavramları, mimari ve doğal elemanların doğru ifade edilmesini karakalem ve suluboya üzerinden öğretmeyi amaçlamaktadır. Program; mimarlık, iç mimarlık, peyzaj mimarlığı ve güzel sanatlar öğrencileri başta olmak üzere resim ve çizimle uğraşanların yaptıkları işlerin sağlam temellere oturmasını hedefler.
Ders İçeriği:
1. Perspektif, bakış noktası ve önemi, ufuk düzlemi – ufuk çizgisi, kaçış noktası, tek kaçma noktalı perspektif, dairenin perspektifi, çift kaçma noktalı perspektif
2. Yataydaki kare ve dikdörtgenlerin çizimi, eşit aralıklardaki düşey elemanların çizimi, eğik düzlemlerin çizimi
3. Bina çizimi, dış mekân, gölge perspektifi
4. Ağaç nasıl çizilir, perspektifleri, ağacın detaylandırılması ve çeşitleri
5. Suluboya malzemelerinin özellikleri, Fırça kullanımı-su miktarının kontrolü, su ve boya karışımı, Koyudan açığa ve açıktan koyuya geçişler, kat kat çalışma
6. Kontrast renkler, renk karışımı, arzu edilen renk ve tonu belirlemek, kâğıdın beyazından yararlanmak ve beyaz alan açmak, geniş alan boyamaları
7. Gökyüzü çalışmaları, bulut, gün batımı
8. Basit proje çalışmaları
9. Orta seviye proje çalışmaları
10. Karmaşık proje çalışmaları
Gerekli Malzemeler:
Elinizdeki mevcut malzemeler ile (çizim için kalem, silgi, cetvel, kâğıt veya eskiz blok) ilk derse katılabilirsiniz.
Suluboya çalışmaları için:
Elinizdeki mevcut malzemeleri kullanabilir veya aşağıdaki listedeki malzemeyi satın alabilirsiniz.
• Fırça; No: 10 Suluboya fırçası – sivri uçlu (Bilgi - Sentetik fırça ekonomik olur.)
• Boya; Suluboya, Yarım Tablet veya Tam Tablet (12’li yeterli olacaktır.) (Öneri –Schmincke, Van Gogh, Rembrant, St Petersburg vb.)
• Kağıt; İnce dokulu suluboya kağıdı 300 Gr. (Öneri –Artistico, Arches, Bockingford, Canson, Fabriano, Guarro, Gvarro, Hahnemühle vb.)
• Palet; Yaklaşık A4 kâğıt büyüklüğünde akrilik palet, cam veya eski porselen tabak
• Su Kabı; İki adet plastik
• Kalem; bir adet HB
• Bir miktar kâğıt havlu, bir parça bez
Atölye Takvimi:
Atölye Tarihleri: 11 Şubat 2017– 04 Mart 2017
Atölye Süresi: 1 ay ( 4 Hafta )
Atölye Günü / Saati: Cumartesi / 13.00 - 15.00
Ahmet Öğreten
1965 Yılında Antalya’da doğdu. İlk resim eğitimini 1982-1985 yılları arasında KHO Yaşar ÇALLI Resim Atölyesinde aldı. Resim eğitimine 1994-1997 yılları arasında Hüseyin ÖZDEMİR Resim Atölyesinde devam etti. 1995 Yılında Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümüne girdi. Mesleği gereği yurdun pek çok yerinde görev yaparken Resim Atölyeleri kurdu ve eğitimler verdi. Resim sanatının yanında ebru, grafik ve fotoğrafçılıkla ilgilendi, kitap kapak çalışmaları yaptı. On bir “Kişisel Resim Sergisi” açan ve otuzun üzerinde “Karma Resim Sergisi”ne katılan Ahmet ÖĞRETEN halen değişik merkezlerde “Desen”, “Suluboya”, “Peyzajda Eskiz Teknikleri” ve “Karakter Tasarımı” atölye programlarını yürütmektedir.