Kağıt Sanatı Atölyeleri

Kurdele Nakışı Atölyesi

Programın Amacı:

Bu programın amacı, ipek ve organza kurdeleleri kullanarak İslam sanatında en yaygın kullanılan Türk Gülü ve Karanfil desenlerini nakış teknikleriyle 3 boyutlu resmetmektir. Bunun yanında katılımcıların, edinilen bilgilerle seccade, tespih, bohça takımları, tablolar gibi günlük yaşamında kullanılan objelerin süsleme motiflerini tasarlamave uygulamalarını sağlamaktır..

Atölye İçeriği :

1. Kurdelenin çeşitlerine göre kullanım alanları.

2. Temel ve uzman nakış teknikleri.

3. Proje çizimi.

4. Uygulamalı nakış çalışmaları.

Gerekli araç-gereç:

Kasnak çap 25mm, goblen parça 50cm, kurdele iğne takımı, makas. İlk ders için örnek kurdele çeşitleri 20 TL olarak takım şeklinde verilecektir.

Atölye Takvimi:

Atölye Tarihleri: 18 Kasım – 09 Aralık 2018

Atölye Günü / Saati: Pazar / 11.30 - 13.30

Atölye Süresi: 4 Hafta – 8 saat

Eğitmen: Gülzira Kozhanazar

1998 yılına kadar Kazakistan Devlet Üniversitesinde Tarih öğretmeni olarak görev almıştır. Türkiye’ye yerleştikten sonra Halk Eğitim Merkezlerinde usta öğretici olarak el sanatları branşlarında çalışarak çeşitli kurslarda eğitim verdi: keçe, yöresel bebek yapımı, kanzaşi, makrome, kırkyama, Orta Asya kültürünü yansıtan giysi dikimi, kurdele nakışı, amigurumi. 2016’da Majestik Kurdele tarafından düzenlenen Uluslararası Kurdele Nakışı Yarışmasında “Gülpembe” adlı eseriyle birincilik kazanmıştır.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Quilling Atölyesi (Kağıt Kıvırma Sanatı)

Programın Amacı:

Quilling, rengarenk uzun şeritler şeklinde kesilen kağıtlara şekil verilme sanatıdır. Bu programın amacı, kağıt sarma teknikleriyle geometrik desenleri tasarlamak, bu tasarımları takı, mıknatıslı süsler, tablo, bardak altlığı gibi obje yapımında kullanmayı öğretmektir.

Atölye İçeriği :

1. Kağıt kıvırma teknikleri

2. Kağıt kıvırmada kullanılan ana şekiller.

3. Yardımcı malzemelerin kullanımı

4. Uygulamalı desen çalışmaları.

Gerekli araç-gereç:

Quilling kâğıt takımı (4mm), kıvırma aleti, kıvırma tarağı, quilling şekil cetveli, akrilik vernik ve fırçası, tutkal.

Atölye Takvimi:

Atölye Tarihleri: 18 Kasım – 09 Aralık 2018

Atölye Günü / Saati: Pazar / 1. Grup - 11.30 - 13.30 / 2. Grup - 14.30 - 16.30

Atölye Süresi: 4 Hafta – 8 saat

Eğitmen: Kunsulu Jilkishiyevna / Gülzira Kozhanazar

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Origami Atölyesi (Kağıt Katlama Sanatı)

Origami, Japon kağıt katlama sanatıdır. Japonca’da “ori” katlama,”kami” kağıt demektir. Kare şeklindeki kağıtlardan çeşitli objeler yaratılır. Origami’yi diğer kağıt sanatlarıyla ayıran özelliği ise, kağıdı sadece katlayarak bir eser haline getirmesidir. Genelde makas ve yapıştırcı kullanılmaz.

Programın Amacı:

Origami terminolojisini kullanarak bir origami modelini yönergeler üzerinden okuyarak katlamayı öğretmektir. Program sırasında katılımcı aynı zamanda origami tarihi ile ilgili bilgi sahibi olacak; temel katlama tekniklerine hakim olacak ve origamide evrensel kabul edilen sembolleri ve temel şekilleri öğrenecektir.

Atölye İçeriği :

1. Origami temel şekillerinin öğrenilmesi

2. Origami terminolojiyi kullanarak katlama becerisini geliştirmek

3. Diyagram okuyarak üç boyutlu modelleri katlamayı öğrenmek

4. Parçalı origami modellerinin katlamayı ve birleştirmeyi öğrenmek.

Gerekli araç-gereç:

Renkli ve kare şeklinde origami kağıtları 21x21 cm ve 10x10 cm.

Atölye Takvimi:

Atölye Tarihleri: 18 Kasım – 09 Aralık 2018

Atölye Günü / Saati: Pazar / 14.30 - 16.30

Atölye Süresi: 4 Hafta – 8 saat

Eğitmen: Kunsulu Jilkishiyevna

Kazakistan asıllı sanatçı, 1998 Marmara Üniversitesi mezunu. 2012 Uluslararası Origami Olimpiyadı’nda Dünya birincisi olmuştur. Tasarladığı modeller başta Fransa, İspanya, İngiltere, ABD ülkelerinde yayınlanmaktadır. Modelleriyle Türkiye’yi temsilen başlıca Belarus (The Universe of Piece of Paper, 2014), İspanya (Mujeres De Papel, 2017) gibi uluslararası düzenlenen sergilere katılmıştır. Yer aldığı başlıca yayınlar: Un Nouvel Art Du Pli (Fransa, 2015), Drawing Origami Tome 1 (Fransa, 2014), Drawing Origami Tome 2 (Fransa, 2016), Pajarita 128-143 (İspanya, 2014-2018), The Paper (New York, 2016).