Kısa Film Atölyesi

İstanbul Tasarım Merkezi Kısa Film Atölyesi

Sinema günümüz dünyasının en güçlü iletişim araçlarından biri haline gelmiştir. Sinema seyirlik, eğlencelik bir meta olarak değerlendirilebileceği gibi, sosyal, politik ve kültürel alanda ciddi sonuçlar ortaya çıkaran entelektüel bir faaliyettir. Her sinema filminin kullandığı “dil” bu iki farklı uç arasındaki yerini belirler. İstanbul Sinema Merkezi, bu topraklara ait özgün sinema Dili’ni aramak için çalışmalarına başlamıştır. “Yeni şeyler söylemek için sinema” düsturuyla yola çıkan İstanbul Sinema Merkezi ’nin çalışmalarından ilki “Kısa Film Teori ve Uygulama Atölyesi’dir.

İstanbul Tasarım Merkezi'nde gerçekleştirilmekte olan “Kısa Film Teori ve Uygulama Atölyesi ” projenin resmi finansörü olan İstanbul Kalkınma Ajansı tarafından, Çocukların ve Gençlerin Girişimcilik, Beceri ve Geleceklerini Destekleme Mali Destek Programı için başvuruda bulunan 130 proje arasında, yapılan değerlendirmede desteklenmeye değer görülen projeler arasında yer almıştır.

Atölyenin amacı; Kısa film ve animasyon konularında eğitim alacak öğrencilerin sinema sektöründe kendilerine en uygun alana yönelmelerini sağlamak, bu alanda verimli ve etkin bir iş gücü oluşturulmasına katkıda bulunmaktır. Proje kapsamında kurulan atölyelerde 3 kısa film ve 1 çizgi film çekilecektir. Kısa Film Atölyesinde, ülkemizde eksikliği özellikle hissedilen yerli ve özgün sinema dilinin, “yerlilik bilincine sahip gençler” tarafından tasarlanıp kazandırılması düşüncesiyle, özel olarak hazırlanmış zengin bir eğitim müfredatı takip edilmektedir. Çizgi Film Atölyesinde ise özellikle yerli kaynaklardan beslenecek senaryolarla, tarihimiz ve kültürümüzdeki önemli kahramanları çocuklara tanıtıp sevdirecek yeni animasyon karakterlerle ilgili yoğun çalışmalar yapılmaktadır. Bu bir yıllık atölye programının devamında da sinemaya dair çalışmalara hız kesmeden devam etmek üzere ve sinemanın her yönünün, yeni paradigmalarla tartışılabileceği ve uygulanabileceği, gerçek bir merkez olması fikriyle “ İstanbul Sinema Merkezi” ismiyle yola çıkılmış ve bu isme özel tanıtım filmleri hazırlanmış, ayrıca yeni bir web sitesi çalışması yapılmıştır.