Karakter Tasarımı

Programın Amacı:

Katılımcıları çizim yeteneklerini daha yüksek seviyeyle çıkararak karakter tasarımları yapmalarını sağlamak ve animasyon eğitimine hazırlamak atölyenin amacıdır.Katılımcıların mevcut bilgi ve yeteneklerine daha profesyonel yaklaşım kazandırmak ve meslek haline getirmeleri için gerekli altyapıyı hazırlamak hedeflenmektedir.

Katılımcılar bu eğitimle birlikte hem iyi bir desen bilgisine sahip olabilir hem de karakterlerine yeni yorumlar katabilirler. Grafik, kitap görselleri, çizgi roman ve animasyon sektöründe çalışmak isteyenler ile çizimlerini yetersiz bulup geliştirmek isteyen herkes katılabilir. Yaş sınırı yoktur.

İki kur olarak planlanmıştır.

Ders İçeriği (I. Kur – 10 hafta):

1. Karakter Tasarımı nedir? Niçin karakter tasarlanır? Animasyon sahası nedir? Türkiye’de animasyon alanı nasıldır? Çizerler karakterlerini nasıl tasarlar?

2. Göz çizimi

3. Burun ve kulak çizimi

4. Ağız çizimi ve mimikler

5. Kafa şekilleri ve saç çizimi

6. El ve ayak çizimi

7. Erkek, kadın ve çocuk kafa ve vücut anatomisi

8. Vücut tipleri ve duruşlar?

9. Mimikler, duygu ve ifadelerin oluşturulması

10. Karakter oluşturma

Gerekli Malzemeler: Elinizdeki mevcut malzemeler ile (çizim için kalem, silgi, cetvel, kâğıt veya A4 eskiz defteri) ilk derse katılabilirsiniz.

Atölye Süresi: 10 Hafta - 30 Saat

Atölye Gün ve Saatleri: 10 Şubat 2018 – 14 Nisan 2018 / Cumartesi / 15.30 - 18.30

Ders İçeriği (II. Kur – 5 hafta):

1. Hareketler

2. Kıyafet çizimi

3. Kısa hikaye karakterlerinin çizimi

4. Kısa hikaye sahnelerinin canlandırılması

5. Kısa hikaye sahnelerinin sürekli çizimi

Atölye Süresi: 5 Hafta - 15 Saat

Atölye Gün ve Saatleri: 21 Nisan 2018 – 19 Mayıs 2018 / Cumartesi / 15.30 - 18.30

Ahmet Öğreten

1965 Yılında Antalya’da doğdu. İlk resim eğitimini 1982-1985 yılları arasında KHO Yaşar ÇALLI Resim Atölyesinde aldı. Resim eğitimine 1994-1997 yılları arasında Hüseyin ÖZDEMİR Resim Atölyesinde devam etti. 1995 Yılında Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümüne girdi. Mesleği gereği yurdun pek çok yerinde görev yaparken Resim Atölyeleri kurdu ve eğitimler verdi. Resim sanatının yanında ebru, grafik ve fotoğrafçılıkla ilgilendi, kitap kapak çalışmaları yaptı. On bir “Kişisel Resim Sergisi” açan ve otuzun üzerinde “Karma Resim Sergisi”ne katılan Ahmet ÖĞRETEN halen değişik merkezlerde “Desen”, “Suluboya”, “Peyzajda Eskiz Teknikleri” ve “Karakter Tasarımı” atölye programlarını yürütmektedir.