Canan Atmaca İle Karakalem Atölyesi

Atölyenin Amacı:

Noktanın çizgiye, yönlendirilmiş çizginin forma ve formların estetik bir kompozisyonda bir araya gelmesi ile oluşur resim. Çizginin resim sanatındaki hikayesidir bu yolculuk. Kimi insan doğuştan yatkın olsa da çizgilere yön vermeye, ilgi, istek ve disiplinle sonradan da geliştirilebilen bir sanattır resim. Resimle ilgilenen, resim sanatının inceliklerini, çizim yöntemlerini ve tekniklerini geliştirmek isteyen herkes için oluşturulmuş bir programdır.

Öğretim Metotları:

Nokta ve çizgilerinden oluşan el açma egzersizleri ile başlayacak olan program, çizgilerle geometrik formlardan obje, nesne çizimleri ile devam edecektir. Oran ve orantının her derste tekrarı ile görüneni kağıda doğru aktarma sağlanacaktır.

Programın müfredatı kolaydan zor olana doğru aşamalarla sıralandığından, herkesin zorlanmadan resim çizebilmeyi öğrenmesi hedeflenmiştir.

Atölye İçeriği:

- Obje ve nesne çizim yöntemleri

- Doku çalışması; farklı dokularda objelerin çizim yöntemleri (cam, ahşap, metal, kumaş, bitki vs.)

- Tonlama bilgisi; ışık – gölge, açık – koyu ilişkisi

- Peyzaj (doğa çizimi)

- Natürmort (meyve, sebze, çiçek, gibi nesnelerden düzenlenen kurgu çalışmaları)

- Röprodüksiyon (ünlü ressamların çalışmalarını aslını bozmadan, birebir çalışma)

- Portre çizimi

Atölye Takvimi:

Atölye Tarihleri: 16 Eylül - 02 Aralık 2017

Atölye Gün ve Saati: Cumartesi / 13.30 - 15.30

Eğitim Süresi: 12 Hafta - 24 Saat

Canan Atmaca

Adıyaman Gölbaşı doğumlu. İnönü Üniversitesi Resim-İş Öğretmenliği Bölümü mezunudur. Yüksek lisansını Kemerburgaz Üniversitesi, Sanat ve Tasarım Bölümünde tamamlamıştır. Farklı il ve ilçelerde kişisel sergiler düzenlemiş aynı zamanda 3 farklı karma sergiye de katılmıştır. Yürütücüsü olduğu ve devam ettiği “İnsan Hakları Beyannamesinin Grafiksel Aktarımı” projesi ve “Masalların ve Destanların Fantastik Anlatımı” projesi devam etmektedir. Devam eden bir diğer projesi ise “Anadolu Kültüründe Kadın” ismindedir. Doğan, kişisel olarak çizim eğitimi vermekte ve çeşitli kültür sanat kuruluşlarında workshop çalışmaları düzenlemektedir.